Dia Mundial de l'Aigua

Dimarts, 6 de març de 2018 a les 00:00

‘La importància de l’aigua al Penedès’: el tema clau de les visites del març del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

El dia 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua i per aquest motiu durant tot el mes de març, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha programat visites especials que combinen la descoberta del Centre amb el Camí del Riu i els principals punts d’interès de Torrelavit.

L’aigua va generar un paper clau en els municipis de la conca del Riudebitlles, transformant la història, el paisatge i la societat d’aquests pobles de l’Alt Penedès i l’Anoia. El riu ha estat cabdal en la vida de les persones que han viscut en aquest territori: l’ús que s’ha fet de l’aigua, en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins el s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.  

Per mostrar la importància del paper de l’aigua i del riu al Penedès, el CdIA de Torrelavit ha organitzat una visita especial cada cap de setmana del mes de març, concretament, el dissabte 10, el diumenge 18 i el dissabte 24 de març, a les 12 hores.

Les visites començaran davant del CdIA de Torrelavit, i es farà un recorregut pels punts d’interès històric de Torrelavit fins arribar al Camí del Riu, on s’explicarà com era la indústria del paper en aquest territori, així com els molins paperers. També es visitaran altres espais d’importància vinculats amb l’aigua, com el recuperat Safareig de Terrassola, que va tenir un important paper social a Torrelavit. Aquesta primera part de la visita serà gratuïta.

Després, els visitants que vulguin, podran conèixer el Centre d’Interpretació de l’Aigua, un equipament recent la museïtzació del qual compta amb audiovisuals i fotografies històriques i es divideix en tres parts: el Riu, on s’explica com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori; l’Aigua per treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi, així com quins són els usos del paper al llarg de la història; i la darrera part, que serveix per posar en valor els actius turístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres. La visita al Centre té un cost de 3 euros.

 

Visita ’La importància de l’Aigua al Penedès’, en motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Dies: el dissabte 10, el diumenge 18 i el dissabte 24 de març.

Hora: 12 hores

Adreça: C/del Molí, 29 de Torrelavit

turisme.aigua@torrelavit.cat

www.aiguadetorrelavit.cat

 

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit està obert dissabtes, diumenges i festius d’10:30 a 14:30h. Entre setmana es poden fer visites concertades per a grups.

L’espai està gestionat per la Fundació Mas Albornà, una organització de l’Alt Penedès que té com objectiu la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.

Darrera actualització: 06.03.2018 | 13:21