Centre d'interpretació de l'aigua de Torrelavit

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit narra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podreu endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

En la vostra visita gaudireu d’un espai museïtzat, amb audiovisuals i fotografies històriques, que es divideix en tres àmbits temàtics.

El Riu. Veureu com el riu va esdevenir l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori.

L’Aigua. Fareu un viatge per la indústria paperera que hi havia al municipi, i pels usos que la humanitat hem donat al paper al llarg de la història.

Torrelavit i el Camí del Riu. Descobrireu el territori a través dels actius paisatgístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu.

C/ Molí, 29 - 08775 Torrelavit - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 635553295
Adreça electrònica: turisme.aigua@torrelavit.cat
Lloc web: aiguadetorrelavit.cat/
Horari:  
Obert darrer cap de setmana de mes de 10.30 h a 14.30 h.

La resta de dies, visites concertades, cap de setmana i entre setmana. Contacteu amb el centre.

Darrera actualització: 15.02.2023 | 12:03

Imatges