Convocatòria d'ajuts FEDER (eix 6)

Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 00:00

Torrelavit rebrà més de 108.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme

Es renovaran els accessos i s’ordenarà l’entorn del Centre d’Interpretació de l’Aigua

Torrelavit  és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 euros amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès.

En aquest marc Torrelavit planteja l’adaptació i millora dels accessos i l’ordenació de l’entorn del Centre d’Interpretació de l’Aigua. L’objectiu és doncs facilitar l’accessibilitat als vianants amb mobilitat reduïda i l’arribada de vehicles grans.

D’altra banda, també es vol adequar l’entorn del Centre per millorar la seva integració en el nucli urbà i facilitar-ne l’accés. Per aquesta raó es crearà un accés pavimentat que connecti l’entrada a l’edifici i la sortida a l’ascensor i s’obrirà un camí que connectarà  l’escala-mirador i la plaça superior de l’edifici del Casal amb el carrer Major.

El conjunt de les actuacions estan pressupostades en 217.241,59 euros i el fons FEDER n’aportarà 108.720,8. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L’actuació de Torrelavit s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.

Darrera actualització: 29.11.2017 | 09:12