La inaguració del CdIAT, tot un èxit

Divendres, 21 de juliol de 2017 a les 00:00

Més de 300 persones gaudeixen de la singular inauguració del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

L’actor Quim Masferrer va recórrer el municipi conversant amb torrelavitencs sobre els atractius de Torrelavit. Per la seva banda, la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va felicitar la iniciativa del CdIAT com un exemple d’equipament modern i pedagògic.

Torrelavit ahir va viure una jornada molt particular. Es va inaugurar el Centre d’Interpretació de l’Aigua (CdIAT) amb una festa que va servir per redescobrir els atractius de Torrelavit de la mà de l’actor Quim Masferrer. Més de 300 persones van seguir tot l’esdeveniment que va comptar amb la presència, entre d’altres autoritats, de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i del director general de Turisme, Octavi Bono.

La festa inaugural va començar amb una visita per a les autoritats al Centre d’Interpretació de l’Aigua i, seguidament, a la sala del teatre plena de gom a gom, van tenir lloc els parlament oficials amb l’actor Quim Masferrer com a mestre de cerimònies. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va felicitar Torrelavit per comptar amb un espai com el CdIAT, “un exemple d’equipament modern i pedagògic per aprendre l’orígen industrial del paper al Penedès”. El director general de Turisme, Octavi Bono, va remarcar el paper dinamitzador que té el turisme i la visió que ha tingut Torrelavit per engegar un projecte com aquest. Per la seva banda, l’alcalde Ramon Riera, va remarcar “que cal treure profit de les oportunitats econòmiques que pot generar el CdIAT a l’ocupació, comerç i turisme del municipi”.

Després de la part més institucional va començar la part més emotiva de la festa inaugural. L’actor Quim Masferrer, amb micròfon a la mà, va conduir una passejada per Torrelavit seguit per tots els assistents. Durant el recorregut, va fer una parada al carrer Major per conversar amb els botiguers del poble i descobrir així, alguns dels productes artesans que s’elaboren al municipi, a més de diferents anècdotes sobre el caràcter de la gent de Torrelavit. Seguidament, va continuar passejant fins a l’església de Sant Marçal de Terrassola on, molts torrelavitencs, van conèixer les fonts d’energia que amaga aquesta església, i redescobrir el passat del municipi a través de diferents anècdotes sobre la unió de Terrassola i Lavit i els diferents tallers de paperines que hi havia al municipi.

La següent parada del recorregut va ser als safarejos recentment recuperats on Masferrer va trobar el grup de danses. Va ser el moment de conversar sobre què s’hi feia als safarejos i com aquests espais esdevenien font d’informació i xafarderies. En aquell moment es va continuar pel Camí del Riu, un espai recuperat i que posa en valor la biodiversitat del paisatge de ribera. Allà Quim Masferrer va parlar amb el Ricard, un biòleg coneixedor de la riquesa de fauna i flora de la llera del Riudebitlles. En aquest punt els assistents van conèixer alguns dels animals, peixos i platges que viuen en aquests entorns. Ja, de tornada al CdIAT, el grup de teatre de Torrelavit ‘Pels pèls’, es van creuar amb el grup, interpretant uns excursionistes que feien el Camí del Riu.

Ja davant del Centre d’Interpretació de l’Aigua, es van presentar els diferents cellers que hi a a Torrelavit, Masferrer va conversar amb el guia del CdIAT i també amb el cantautor Nendel, que va interpretar la seva cançó dedicada a Torrelavit. Un dels moments més emotius de l’acte va ser quan es va lliurar un regal d’agraïment a Rosa Serra, una de les principals ideòlogues del CdIAT. L’alcalde, Ramon Riera, li va lliurar un quadre pintat amb vi i aigua de Torrelavit, pintat per Marta Aranyó i emmarcat amb fusta de molí per Joan Cuyàs.

La vetllada continuava amb un petit monòleg de Quim Masferrer explicant tot allò que l’havia sorprès de Torrelavit i de la seva gent. Un moment que va comptar amb molts aplaudiments i complicitats entre l’actor i el públic. L’acte va finalitzar amb una degustació de vins i caves de Torrelavit amb productes artesans de les diferents botigues del poble.

Sens dubte, una festa inaugural molt singular, que va comptar amb una gran assistència de públic, format per torrelavitencs però també de persones provinents dels municipis veïns, així com operadors turístics, alcaldes i altres representants institucionals.

Trobareu més informació, horaris de visita i tallers del Centre d’Interpretació de l’Aigua al seu nou web, recentment estrenat www.aiguadetorrelavit.cat. També podreu veure el seguiment a Twitter de la jornada d’ahir aquí: https://twitter.com/search?q=%23Cditorrelavit&src=tyah

Darrera actualització: 21.07.2017 | 12:06