La Mancomunitat Penedès-Garraf llança una campanya contra l'abandonament animal

Dimarts, 7 de maig de 2019 a les 00:00

Amb el hastag #AbandonamentZero el CAAD Penedès apel·la al compromís de la ciutadania per lluitar contra aquest problema social

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha iniciat una campanya per conscienciar al conjunt de la població contra l’abandonament d’animals de companyia que, habitualment, augmenta en els mesos de primavera i estiu. Amb el lema “Abandonament Zero” es vol fer un toc d’atenció sobre la problemàtica i sumar persones compromeses en incidir en les causes que el provoquen, tot promovent actuacions de tinença responsable: esterilitzant els animals de companyia per evitar les cadellades no desitjades, identificant-los correctament per recuperar-los en cas de pèrdua i fomentant l’adopció meditada de gossos i gats amb l’objectiu d’assegurar-se que es disposa del temps i recursos necessaris per a tenir-ne cura.

El centre promou l’adopció i acolliment dels animals que recullen i que les seves famílies no recuperen, però recorden que l’abandonament suposa un patiment emocional per aquests animals. L’any 2018 es van recollir un total 1.759 gossos i gats a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Darrera actualització: 07.05.2019 | 12:14