Església de Sant Martí Sadevesa

L'Església de Sant Martí Sadevesa es troba situada al nucli que duu el mateix nom. Es tracta d'una capella construïda possiblement a la primera meitat del segle XII. Tot i que ha sofert moltes transformacions, es creu que tan sols la meitat de ponent de la nau forma part de l'obra original. Pels esperons afegits a la façana, se suposa que era coberta arnb volta de canó, que segurament s'enfonsà a finals del segle XVI. L'obra de les parts originals és feta amb reble, amb peces de pedra tosca i carreus ben tallats a les arestes.

DESCRIPCIÓ 

- Planta: una de rectangular, absis a la capçalera.

- Absis: en té un de poligonal, amb dues arestes, exteriorment i semicircular a l'interior amb una finestra al centre, de doble esqueixada.

- Frontis: la porta és de mig punt adovellada. Damunt hi ha una finestra d'espitllera. Als costats laterals de la paret, contraforts des de la base a mig edifici d'alçada.

- Podal: és de volta de mig punt amb arquivolta adovellada i construïda molt senzillament.

- Voltes: no n'hi ha però conserva dos arcs torals de mig punt que aguanten un sostre embigat a dues aigües. L'absis és de volta nervada amb clau llisa i sis costelles.

- Campanar: de dos ulls amb arc de mig punt, rematat per una comisa a dues vessants.

- Teulada: de dues vessants a la nau, l'absis a la mateixa alçada que la nau. Tot cobert arnb teula àrab.

Darrera actualització: 18.01.2017 | 08:35